Wie zijn wij

Vaste leden

© Jan Moll Fotografie

Carla Martens

Van jongs of aan zong ik al graag. Ik zong in een schoolkoor en later in een jeugdkoor. Dit jeugdkoor zong op hoog niveau, waardoor ik mijn stem al goed kon ontwikkelen. Op 16 jarige leeftijd ben ik zanglessen gaan nemen en kreeg ik soms solorolletjes bij het mannenkoor, waar mijn vader in zong en bij het jeugdkoor. Nu heb ik nog steeds zanglessen en treed ik soms op als gastsoliste bij diverse koren.

Op uitnodiging ben ik bij A&TPV komen luisteren en meezingen. Ik was de eerste keer al zo enthousiast over de groep en de kwaliteit van het zingen dat ik graag met A&TPV verder wilde .Omdat ik Annemarie niet kende , ben ik wel heel trots en blij dat Annemarie mij erbij wilde hebben. Haar manier van coachen inspireert mij en ik zie het zingen in A&TPV dan ook als een mooie uitdaging. Vol vertrouwen ga ik met deze groep de toekomst tegemoet.

Antje Sievers

Hallo, ik ben Antje Sievers.

In 2014 ben ik op zangles gegaan bij Annemarie, en toen zij mij vorig jaar vroeg of ik een keer als projectzanger mee wilde zingen bij haar koor, was ik zeer vereerd en blij.
Ik zing al sinds mijn jeugd in verschillende koren en oratoriumverenigingen, en ik wordt altijd heel blij van de mooie muziek en het samen musiceren.
Zingen bij A&TPV is door de kleinschaligheid een bijzondere ervaring, elke stem telt en de intensiteit waarmee er wordt gestudeerd en gerepeteerd is inspirerend.

Rebecca de Kok – van den Born

Het was een donderdagavond in het najaar van 2021; ATPV repeteerde in de kerk waar ik die avond ook was. Aangetrokken door de zuivere koorklank liep ik even de kerkzaal in en vroeg, “wie zijn jullie? Wat klinkt het prachtig!”. Die avond Googelde ik Annemarie&The Pilgrims Voices, kwam op deze website terecht en trok de stoute schoenen aan. “Beste Annemarie, vanavond hoorde ik jullie repeteren…” Of er misschien een plekje voor mij zou zijn? Here we are. Na een proefles met stemtest en een proefperiode ben ik nu vast lid van het ensemble, als tweede sopraan. Wat is het fijn om op te trekken met mensen die houden van zingen, begaan zijn met elkaars wel en wee en om met ons lied de Heer de eren. 

Jolanda Potters

Mijn naam is Jolanda Potters. Al sinds de basisschool ben ik met muziek bezig. Ik heb altijd al enorm van zingen gehouden. Daarnaast heb ik ook verschillende instrumenten leren bespelen, zoals blokfluit, gitaar, orgel en klarinet.

Ik zing bij zanggroep ‘l Esprit in de Plantagekerk Harderwijk en heb een aantal jaar meegezongen met de passieconcerten van Catharina’s Choir & Orchestra in Harderwijk. Elke keer weer een bijzonder mooie ervaring.

Ik vind enorm veel ontspanning in zingen en heb begin 2022 besloten zangles te nemen bij Annemarie om mijn stem nog beter te kunnen ontwikkelen. Daarna had ik de eer kennis te maken met ATPV en ben de uitdaging aangegaan om mee te zingen in deze groep. Wat een fijne groep mensen met mooie zangkwaliteiten en wat heerlijk om elke donderdagavond met elkaar te repeteren. 

De laatste maanden heb ik al enorm veel geleerd en ik zie er naar uit om samen mooie concerten te mogen neerzetten.

© Jan Moll Fotografie

Babet van der Perk

Ik ben sinds 2001 koorlid in het ensemble van Annemarie. Ik mag, samen met mijn zangmaatjes Ina en Linda de altpartij voor mijn rekening nemen. Zingen bij Annemarie & The Pilgrims Voices is, door de “boodschap” in het repertoire en door de goede sfeer binnen de groep, iedere donderdag weer een feestje. Met gelijkgestemden werken aan een zo hoog mogelijk nivo en uiteindelijk kunnen uitvoeren voelt als een voorrecht.

Door de jaren heen ben ik Annemarie steeds meer gaan assisteren bij de organisatie van de Classic Night Concerten en concertreizen wat ik als een grote uitdaging ervaar.

Miranda ten Brink

Mijn naam is Miranda ten Brink, ik ben getrouwd en we hebben twee kinderen. Als kind zat ik al op een kinderkoor en meisjeskoor, daarna op een gemengd koor. Ook heb ik blokfluitles, zowel sopraan-
als altblokfluit, gehad bij de muziekschool. Daar heb ik ook meegespeeld met het orkest. Toen ik ging
studeren aan de PABO ben ik ermee gestopt. Op de PABO heb ik meegezongen met het PABO-koor en daar heb ik klassieke muziek leren waarderen. Ik heb jarenlang op een oratoriumkoor gezeten,
eerst Sonante Vocale en daarna Arise.
Annemarie & The Pilgrims Voices heb ik voor het eerst gehoord bij ons in de kerk. Daarna ook naar
concerten van hen geweest. Dat vond ik elke keer weer prachtig! Ik werd benaderd door Annemarie
om een stemtest te doen om mee te mogen zingen met het projectkoor voor haar jubileumconcert.
Dat vond ik wel een mooie uitdaging aangezien ik nog nooit in een klein koortje heb gezongen. Ik
heb genoten van de kooravonden en zanglessen die ik mocht volgen en tot slot het prachtige concert
waaraan ik heb mee mogen werken. En nu ben ik vast lid van Annemarie & TPV geworden en hoop ik
mee te zingen met de volgende concerten die op het programma staan, waar ik erg veel zin in heb!

Dorine Liebrecht

Ik zing eigenlijk al mijn hele leven. Mijn eerste zangervaring had ik als 4-jarig meisje, tijdens een kerstdienst van het Rode Kruis waar ik solo mocht zingen. 

Op mijn 6e lag ik lange tijd in het ziekenhuis waar ik, samen met Dora, de dagen zingend doorbracht. 

Op de basisschool mocht ik als als 5e-klasser  meezingen tijdens de afscheidsmusical van klas 6.Later zong ik sopraan in ‘Jeugdkoor Pamfanos’, waar ik mijn man ontmoette die tenor zong. 

Toen we een jong gezin met 2 zoons hadden, schoot het zingen erbij in. Wel startte ik later met pianoles. Mijn beste instrument bleek toch mijn stem en door de jaren heen zong ik bij verschillende koren. Tijdens een concert van één van deze koren, ben ik door Annemarie de Jong gescout voor een project deelname aan een concert van Annemarie & The Pilgrims Voices.

Sindsdien volg ik bij Annemarie, voor het eerst in mijn leven, individuele zanglessen. Een cadeau om na al die jaren mijn stem en de onbenutte mogelijkheden te ontdekken. Het is heel fijn om samen met de andere toppers van ATPV er zoiets magisch van te maken. Zingen onder begeleiding van een orkest: kippenvel!

Fokko de Bruine

Ik ben Fokko de Bruine, 1e tenor bij Annemarie & The  Pilgrim Voices. 20 jaar geleden begonnen met zingen. In eerste instantie  mannenkoren als 1ste tenor. Ik heb dit met heel veel plezier gedaan, tot het moment dat ik behoefte kreeg aan meer uitdaging, meer diepgang in het zingen. Het talent heb ik mogen ontvangen van mijn Hemelse Vader.. Annemarie gaf aan mij te willen coachen om het beste uit mijzelf te halen. Daarbij vroeg ze me of ik deel uit wilde gaan maken van haar ensemble Annemarie & The Pilgrims Voices. Een groep enthousiaste mannen en vrouwen, met allemaal een groot talent voor zingen. De gemene deler is zingen   tot Eer en Glorie van onze Schepper en onze Redder op een zo hoog mogelijk nivo.. Dit doe ik graag en zoveel mogelijk.

Johan van Straaten

Ik ben Johan van Straaten 2de tenor. Toen mij gevraagd werd om een stukje te schrijven als nieuw lid van Annemarie & The Pilgrims Voices en daarin aan bod moest komen waarom ik wil zingen dacht ik: “ze kan mij net zo goed vragen waarom ik wil ademen” ….OM TE LEVEN! Waarom dan bij A&TPV : met en in deze groep is het fijn zingen en kan
ik door mijn zang, via het ensemble, mijn geloof
uitzingen/verkondigen!
Samen prachtige muziek maken tot Zijn Eer!

Theodoor Hogendoorn

Ik ben Theodoor Hogendoorn en zing als eerste bas mee in ATPV. Al sinds ik jong ben, leef ik met muziek. Mijn familie houdt erg van muziek en meerderen maken zelf ook muziek. Al op de basisschool ben ik
op pianoles gegaan en ik speel nog altijd erg graag op mijn ‘basisinstrument’. Maar langzamerhand kwamen daar wat andere instrumenten bij, zoals gitaar en zang! Sinds een tijdje zit ik bij Annemarie op zangles en dat bevalt erg goed. De zanger in je wordt
door haar echt naar boven gehaald. En je leert allerlei kanten van je instrument kennen en die in te zetten.
Vanuit de zanglessen ben ik gevraagd om een keer als projectlid mee te zingen met een concert van ATPV. Dat was zo’n succes dat ik er verder mee ben gegaan. ATPV is een fijne club mensen die elkaar motiveert en
met elkaar een prachtige muziek neerzet. En alles gericht op de glorie van onze God: hoe mooi is dat!

René Benneker

Mijn naam is René Benneker. Ik zing nog niet zo heel lang, ik ben pas echt begonnen in januari 2017 toen ik mijn eerste zangles kreeg van Annemarie. Vanaf dat moment heb ik het gevoel dat ik mijn echte instrument ontdekt heb. Zingen is ontzettend fijn om te doen, maar het is ook een worsteling met jezelf. Daar steeds aan te mogen werken, met de begeleiding van een fantastische coach beschouw ik als een groot geschenk.

Muziek is mijn hele leven al bij me. Je kunt erop dansen, je kunt het maken (eigenlijk alleen met anderen), je kunt er diep door bewogen worden. Het kan je soms raken in je ziel.

Annemarie heeft me op het spoor gezet van het belang van tekst, van een lied dat iets meer kan uitdrukken dan alleen de klank of alleen het woord. Het vertolken hiervan samen met mijn ‘zangcollega’s’ is een vreugde in mijn leven, ook omdat ik ervaren heb hoe hard je er samen voor moet werken.

Jan Bos

Mijn naam is Jan Bos, tweede bas bij Annemarie & The Pilgrims Voices. Het zingen is bij mij begonnen in 2021 toen er bij mij in de kerk gezongen werd met voorzangers. Op aandringen van de organist ben ik contact gaan zoeken met Annemarie om een stemtest te laten doen. Vanuit de zanglessen die daarop volgden mocht ik op projectbasis meewerken aan een prachtig concert waar een wereld voor mij open ging. Vanuit dat project wilde ik mij maar al te graag aansluiten bij ATPV. Om met enthousiaste mannen en vrouwen, met allemaal een passie voor zingen, op een zo hoog mogelijk niveau onze hemelse Vader groot maken!

Bart Reinders

Mijn naam is Bart Reinders. Als (tweede) bas zing ik mee in het ensemble Annemarie & The Pilgrims Voices.

Vooral klassieke muziek heeft altijd een grote plaats in mijn leven gehad, maar wat zingen betreft ben ik een laatbloeier. Mijn eerste echt inhoudelijke kennismaking met klassieke koormuziek begon pas, toen ik drie jaar geleden ging zingen in een oratoriumkoor in mijn woonplaats. Daar ging een nieuwe wereld voor mij open. Sindsdien geniet ik vooral erg van barok- en Engelse koormuziek.
Om wat meer techniek op te doen, kreeg ik van mijn vrouw voor mijn verjaardag een aantal zanglessen cadeau. Voor mij was het geen vraag bij wie ik mij daarvoor zou aanmelden. Annemarie had ik leren kennen in de jaren dat wij in Harderwijk woonden, en ik wist zeker dat zij mij verder zou helpen. Dat vertrouwen heeft ze niet beschaamd. Zij heeft, deskundig en bevlogen als ze is, in vrij korte tijd een aanleg voor het ‘èchte zingen’ in mij naar boven gehaald. Het is dan ook niet bij een paar lessen gebleven … Sindsdien heb ik er een echte hobby bij, waar ik erg van geniet en graag tijd voor vrijmaak. De stem is een prachtig instrument dat God geschapen heeft. En inderdaad, Annemarie heeft gelijk: zingen is heerlijk, maar tegelijk ook topsport!
Over haar uitnodiging om mee te zingen met haar ensemble The Pilgrims Voices, hoefde ik niet lang na te denken. Het verbreedt mijn muzikale horizon, en het is een heel fijne club mensen!

Projectleden

Ina Kleijer

Ik ben Ina Kleijer en zingen is mijn lust en mijn leven. Van kinds af aan zing ik graag. Op zondagschool mocht ik al jong solo zingen met kerst. Toen ik ouder was heb ik op verschillende koren gezongen. Ik mocht ook solo zingen en in een kwartet.

Nog niet zo lang krijg ik zangles van Annemarie. Al snel vroeg zij mij of ik mee wilde zingen met Annemarie & The Pilgrims Voices. Ik was gelijk enthousiast. Het hoge niveau spreekt me erg aan. Ook de teksten die wij zingen vind ik erg belangrijk.

God heeft ons een zangstem gegeven en wij mogen Hem daarmee loven en prijzen. Ook in de moeilijke tijden van mijn leven en als God soms zo heel ver weg lijkt mag ik zingen. Door de muziek en de tekst mag je dan soms toch weer Zijn nabijheid ervaren!

© Jan Moll Fotografie