Annemarie & The Pilgrims Voices

Annemarie & The Pilgrims Voices
o.l.v. Annemarie de Jong

Ondanks haar enorme diversiteit aan stemkleuren bereiken Annemarie & The Pilgrims Voices een homogene en serene klankkleur. Gestreefd wordt naar de Engelse koorklank. Annemarie & The Pilgrims Voices bestaan sinds 2011 en staat onder de muzikale en artistieke leiding van sopraansoliste, zangpedagoge en dirigente Annemarie M de Jong.

Vocaal ensemble Annemarie & The Pilgrims Voices, dat aanvankelijk in 2005 begon als Pilgrim’s Voice, is opgericht door Annemarie. In 2011 is het ensemble verkleind naar 12 personen en is Annemarie als lid van het ensemble mee gaan zingen als 1e Sopraan en solist en is de naam veranderd naar het huidige Annemarie & The Pilgrims Voices. Het ensemble is opgebouwd uit getalenteerde en gepassioneerde zangleerlingen uit haar zangschool. Doordat naast Annemarie een aantal leden solistische kwaliteiten bezitten is het voor het ensemble mogelijk om een zeer divers programma aan te bieden. Combinatie van koor met solist(en) maar ook duo, trio, kwartet, dubbelkwartet etc. Om ervoor te zorgen dat het klassieke repertoire volledig tot zijn recht komt en het niveau boven gemiddeld blijft krijgen alle leden klassieke zangtechnieken aangereikt zowel in de privé zanglessen als tijdens de repetities. De nadruk in het repertoire ligt op (geestelijk) klassieke koorwerken variërend van H.Schütz (16 e eeuw )tot J.Rutter (heden).

Met een regelmaat van tenminste één keer per jaar organiseert het ensemble, in eigen beheer, een Classic Night Concert (CNC). Tijdens deze goed bezochte themaconcerten wordt het publiek getrakteerd op een volledig verzorgde avond uit. Koffie of thee met zoete lekkernijen in de pauze en na het concert napraten onder het genot van een hapje en drankje, alles bij de prijs inbegrepen. Ook muzikaal krijgt het publiek een avond op niveau. Tijdens de themaconcerten wordt het vocaal ensemble begeleid door het eigen instrumentale ensemble ‘Passione’ dat is samengesteld uit top instrumentalisten uit diverse professionele orkesten.

Naast de themaconcerten wordt het ensemble gevraagd voor privé concerten in besloten kring en verlenen zij regelmatig medewerking aan (jubileum) concerten, zangavonden en kerkdiensten.